Strony PL

Protokół wyboru Wykonawcy dot. zapytania ofertowego nr 72/SPPW/2016

Do pobrania:

Zapytanie ofertowe nr 70/SPPW/2016 - dostawa wyposażenia dla potrzeb Inkubatora kuchennego, przetwórczego

Zapraszamy do składania ofert w odpowiedzi na zapytanie ofertowe nr 70/SPPW/2016 w sprawie dostawy fabrycznie nowego sprzętu i elementów wyposażenia dla potrzeb Inkubatora kuchennego/przetwórczego, który powstaje w Dwikozach w ramach programu „Góry Świętokrzyskie naszą przyszłością".

Do pobrania:

 Zapraszamy


Zaproszenie na Dni Produktu Lokalnego

W dniach 26-27 sierpnia 2016 r. (piątek – sobota) zapraszamy na konferencję pn. „Rola inkubatorów kuchennych i szlaków kulinarnych w urynkowieniu produktów lokalnych

W dniu 28 sierpnia 2016 r. (niedziela) zapraszamy na Śniadanie Sandomierskie oraz Kiermasz Produktów Lokalnych

Konferencja pn. „Rola inkubatorów kuchennych i szlaków kulinarnych w urynkowieniu produktów lokalnych”, w dniach 26 - 27 sierpnia 2016 r., odbędzie się w hotelu Basztowy przy pl. Ks. J. Poniatowskiego 2 w Sandomierzu.

Celem konferencji jest wymiana poglądów i doświadczeń w zakresie tworzenia i funkcjonowania inkubatorów kuchennych/przetwórczych i ich roli we wprowadzaniu na rynek przetworzonych produktów lokalnych. Przedstawione zostaną również szlaki kulinarne jako element zachowania dziedzictwa kulinarnego i rozwoju turystyki. Do udziału w zaplanowanych panelach dyskusyjnych zaprosiliśmy ekspertów i praktyków, którzy gwarantują wysoki poziom merytoryczny konferencji.

Do udziału w konferencji zapraszamy:

  • rolników, właścicieli gospodarstw agroturystycznych,
  • przedstawicieli Lokalnych Grup Działania
  • przedstawicieli organizacji pozarządowych w tym KGW, organizacji turystycznych,
  • przedsiębiorców/restauratorów
  • przedstawicieli samorządu terytorialnego
  • wszystkie osoby zainteresowane tematyką konferencji

Udział w konferencji należy potwierdzić przesyłając formularz zgłoszeniowy w terminie do 19 sierpnia br. na adres wskazany w załączonym formularzu.

Wspólne Śniadanie Sandomierskie i Kiermasz Produktów Lokalnych dla mieszkańców Sandomierza i okolic oraz gości odwiedzających miasto, odbędzie się na Rynku Starego Miasta w Sandomierzu w niedzielę, 28 sierpnia 2016 r.

Smaczne śniadanie, przygotowane ze zdrowych, lokalnych produktów, szczególnie dobrze smakuje w miłym towarzystwie. Zapraszamy wszystkich na Rynek Starego Miasta z własnymi produktami i pomysłami na śniadanie, gdzie zapewnimy stosowne miejsca przy stołach.

Wspólne śniadanie w letni dzień kończącego się lata będzie okazją do częstowania się i wzajemnego poznania oraz przyjemnego spędzenia czasu w miłej, rodzinnej atmosferze.

Po wspólnym śniadaniu zapraszamy na Kiermasz Produktów Lokalnych. Podczas kiermaszu będzie można odwiedzić stoiska wystawców z produktami lokalnymi najwyższej jakości. Wśród produktów nie zabraknie tradycyjnych wypieków, smakowitych wędlin, regionalnych napitków, lodów własnej produkcji, miodów oraz wielu innych osobliwych smaków kojarzonych z produktem lokalnym.

Ponadto zachęcamy do udziału w „Przeglądzie produktów lokalnych”, który odbędzie się w trakcie trwania Kiermaszu. Będzie to niepowtarzalna okazja do wzbogacenia swojej wiedzy na temat produktów lokalnych – sposobów ich wytwarzania i tradycji jaka się z tym łączy.

Wydarzenie jest elementem programu pn. „Góry Świętokrzyskie naszą przyszłością” realizowanego przez Ośrodek Promowania Przedsiębiorczości w Sandomierzu w partnerstwie z Województwem Świętokrzyskim i Gminą Dwikozy. Współorganizatorem Dni Produktu Lokalnego jest Miasto Sandomierz.

Do pobrania:

Serdecznie zapraszamy!

Dożynki w Lipniku